Rejser til Island med Island Tours

Studieture i Island med Island Tours

Island_25Island er et særdeles oplagt land at besøge i forbindelse med en studietur, idet landet byder på både spændende faglige og andre oplevelsesmæssige muligheder.

Studieture hos Island Tours er sammensat på en sådan måde, at både de faglige og de sociale aspekter tilgodeses samtidig med, at der er mange muligheder for andre typer oplevelser.

Vores studieture har som udgangspunkt Reykjavik som base hvorfra de daglige aktiviteter udgår fra. Er I interesseret i studierejser hvor ophold i Reykjavik kombineres med ophold uden for Reykjavik, eksempelvis en overnatning tæt ved Vatnajökull, så kan det også arrangeres. Kontakt Island Tours for dette.

Flybilletter og priser på studieturen til Island

icelandair-logoStudierejser arrangeres hele året til særdeles attraktive priser, men i perioden mellem oktober og april,tilbydes markante nedslag i pris på studieturen. Vi samarbejder bl.a. med Icelandair og WOW air der er eksperter i flyrejser til Island, hvilket giver mulighed for vores billige studierejser til Island.

Overnatning på studieturen til Island

Vore studieture er ret fleksible med hensyn til overnatningsmulighederne – som udgangspunkt kan vælges mellem vandrehjem/hostel og almindelige hoteller i Reykjavik.

Udenfor Reykjavik kan I vælge at overnatte på vandrehjem/hostel, på almindelige hoteller, i guesthouses, i hytter og på Bed & Breakfast.

Transport på studieturenIsland-Tours_galleri_13

Som udgangspunkt foregår transport i Reykjavik til fods eller med offentlig transport. Dagture og længere ture ud af Reykjavik foregår i bus med lokale erfarne chauffører.

Besøge skoler og uddannelsesinstitutioner

Er I interesserede i at besøge skoler eller uddannelsesinstitutioner som en del af jeres studietur, så kan vi være med til at arrangere dette for jer.

Islands natur og studietursmuligheder

Landet har en ret enestående natur som følge af beliggenheden på spredningszonen mellem den amerikanske og den eurasiske lithosfæreplade, ligesom den geografiske placering tæt mod polarcirklen og Golfstrømmen, giver landet spændende klimatiske forhold.

Disse naturforhold og – forudsætninger giver mulighed for at opleve både aktive vulkaner på første parket, stå direkte ved en konstruktiv spredningszone, opleve geotermisk aktivitet i form af aktive gejsere, se geotermisk energiproduktion i praksis, komme helt tæt på Europas største gletschere med de tilhørende og storslåede smeltevandslandskaber, ligesom et besøg til et eller flere, af de mægtige islandske vandfald kan indgår i studieturen.

Nogle af de naturmæssige lokaliteter kan opleves i området tæt på Reykjavik, mens andre skal man køre lidt længere for at opleve.

Island_40Oplagte besøgsmuligheder i Reykjavik er bl.a. Naturhistorisk museum og Frilandsmuseet i udkanten af byen.

I området udenfor Reykjavik og alligevel rimeligt ”tæt” på, kan nævnes følgende lokaliteter:

 • Vandfaldet Gullfoss
 • Gejsere i området omkring Geysir
 • Spredningszone kan opleves ved Tingvallir
 • Lavafelter på halvøen Reykjanes
 • Vulkanisme – kom helt ind i en vulkan og studer den indefra

I områder længere væk fra Reykjavik, kan bl.a. nævnes følgende muligheder:

 • Vestmannaøerne med fokus på vulkanisme
 • Gletscherlandskaber i områderne syd for Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull
 • Det er også muligt at opleve gletscherlagunen Jökulsárlón, der ligger et godt stykke øst for Reykjavik, men så bør I overveje en overnatning på sydkysten eller længere mod øst

Islands historie og studietursmuligheder

Island byder også på en særdeles spændende historie hvis begyndelse vi skal tilbage til perioden omkring år 872, hvor landet gradvist blev bosat af forskellige folkeslag fra det nordatlantiske område, herunder keltere og vikinger fra bl.a. Norge. Den islandske ”historie” kan findes i et rigt udvalg af historiske kilder, herunder sagaerne, EDDA digtene og Landnamsbogen. Den spændende islandske historie kan opleves i Reykjavik hvor bl.a. museet Reykjavik 871 +/-2 ligger – bestemt et besøg værd, ligesom Nationalmuseet og Frilandsmuseet i udkanten af byen, må overvejes i forbindelse med en studierejse til Island.

IMG_1130Islands historie kan også opleves i området lige nord for Reykjavik. Her finder vi ”Sagalandet” med bl.a. bosætningscenteret/-museet (Settlement Center) i Borgarnes og det historiske sted Reykholt, hvor stormandshøvdingen Snorri Sturluson levede og også skrev nogle af de meste centrale historiske dokumenter i Island.

Andre oplevelser på studieturen i Island

 • Den Blå Lagune
 • Badeanlæg i Reykjavik
 • Ridning på islandske heste
 • Riverrafting på floden Hvita

Er I interesseret i andre muligheder, så kontakt Island Tours.

Studieture med Island Tours

Er I blevet interesseret i en studietur til dette spændende land, så se mere ved at følge linket til vores studieture på hjemmesiden. Studieture hos Island Tours!